Evenementen

Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 

 Aangezien onze club opgericht is op 12 april 1946, hebben wij in 2016 onze 70e verjaardag kunnen vieren.

Zeventig jaar overleven in vooral woelige en moeilijke tijden die de rennen kenmerken, en dan nog één van de laatste vertegenwoordigers zijn op internationaal gebied, is niet niks, gelet op het feit dat wij de enige vereniging, geassocieerd met het renwezen zijn, die nog bestaat in haar oorsprongkelijke vorm.  

De stichters, richtten onze club op, met als doel, de sportiviteit en hoffelijkheid te promoten tussen de amateurs die deelnemen of deelnamen  aan paardenrennen. 

Het overbrengen aan nieuwe liefhebbers, van de liefde voor de paarden en het genot om aan rennen deel te nemen, daarbij een continue strijd voerend, om voldoende rennen aan amateurs voor te behouden, zijn de belangrijkste bestaansredenen  van onze Club.

Amateurs blijven een belangrijk deel uitmaken, van de grote groep vrijwilligers, die onze sport nodig heeft. Momenteel is er een flinke vertegenwoordiging van onze leden in de bestuursorganen van de JockeyClub en de Belgische Vereniging voor Paardenwedrennen, en dit op alle niveau’s. 

Verscheidene van onze leden zijn trouwens rencommissaris voor de renverenigingen van Bergen, Oostende en Waregem.

Als de amateurs vandaag not steeds de kans hebben – en het is wel degelijk een kans en geen plicht – om te kunnen deelnemen aan echte wedstrijden in België, net als de profs jockeys, dan is dat dankzij het onophoudelijke werk van de leden van het Clubcomité, van de Jockey Club en van de renverenigingen.

Het is hartverwarmend te kunnen vaststellen, dat ondanks de context van verminderde galop rennen in België (± 30 rendagen en ± 170 rennen per jaar) de rennen voor amateurs niet verdwenen zijn.Proportioneel, tegenover het totaal aantal rennen, is hun aantal natuurlijk verminderd, doch het gemiddeld aantal deelnemers rest van ongeveer 10 aantal jaren.